Doi polițiști din Ceadîr-Lunga și un intermediar au fost reținuți de CNA și procurori într-un dosar de corupere pasivă

0

Ofițerii Direcției generale teritoriale Sud a CNA și procurorii oficiului Sud al Procuraturii anticorupție au reținut astăzi 3 persoane într-un dosar de corupere pasivă. Este vorba despre doi angajați ai Inspectoratului de Poliție Ceadîr-Lunga și un angajat al serviciului de asistență medicală urgentă din localitate care a avut rolul de intermediar.

Potrivit materialelor cauzei, polițiștii ar fi pretins și primit 350 de euro de la un conducător auto pentru a nu-l documenta pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate. Banii au fost transmiși sub controlul CNA și al procurorilor, iar în această dimineață ofițerii DGT Sud a CNA au efectuat percheziții autorizate în 8 locații, inclusiv în sediul Inspectoratului de Poliție Ceadîr-Lunga și la domiciliile bănuiților.

De la fața locului au fost ridicate diferite sume de bani, în valută și monedă națională, dar și două arme deținute legal. La moment, acțiunile de urmărire penală continuă. Cele trei persoane au fost reținute pentru 72 de ore și urmează să fie plasate în izolatorul de detenție provizorie.

Conducerea urmăririi penale este asigurată de oficiul Sud al犀利士 Procuraturii Anticorupție.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata