Două dosare penale complexe pentru trafic de droguri de peste două milioane lei – trimise în judecată de procurorii PCCOCS, în săptămâna curentă

0

Sub conducerea procurorilor PCCOCS, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații și Direcției Generale Urmărire Penală au finalizat urmărirea penală în două dosare penale pentru circulație ilegală de droguri de către grupuri infracționale organizate, cu valoare care depășește două milioane lei pe piața neagră. 
Ambele cazuri au fost deconspirate în a doua jumătate a lunii decembrie, 2021. Primul caz vizează un cetățean al Federației Ruse, care locuia în Bălți și dirija producerea drogurilor într-un laborator dedicat și vânzarea lor pe internet. În cel de-al doilea caz, procurorii PCCOCS trimit pe banca acuzaților un membru și liderul unui alt grup infracțional organizat, care puneau în vânzare droguri aduse prin contrabandă din Ucraina de către alte persoane. În acest scop, cei doi au plasat droguri în peste 8500 ascunzișuri spre vânzare, în mai multe localități din Moldova.

Urmare a perchezițiilor la ambele grupuri, oamenii legii au depistat un laborator de producere a drogurilor; droguri în cantități deosebit de mari, de tip PVP, marijuana de calitate înaltă, mefedronă (drog similar cu ecstasy); substanțe psihoactive de tip nou (NPS); precum și telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, cartele telefonice și bancare naționale și internaționale. La solicitarea procurorilor PCCOCS, pe bunurile infracționale, inclusiv pe două apartamente ale învinuiților ce valorează aproximativ două milioane lei, au fost aplicate sechestre. Urmează ca procurorii să solicite și confiscarea lor specială, pentru încasarea contravalorii în bugetul de stat.

Anterior, la solicitarea procurorilor, învinuiții au fost plasați în arest, timp în care potrivit legii aceștia se prevalează de prezumpția nevinovăției. Pentru infracțiunile incriminate, legea prevede pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de la șapte la cincisprezece ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata