Două permise de conducere neveridice, ridicate de la doi pasageri

0

Nicio zi la frontieră fără a fi depistate acte de călătorie falsificate. Cetățenii în continuare folosesc acte contrafăcute pentru a ajunge în una din țările europene sau să se angajeze la un loc de muncă mai bine plătit.

În ultimele 24 de ore, doi conaționali au fost depistați cu permise de conducere falsificate. Cazurile au fost consemnate de către polițiștii de frontieră din Costești și Cahul.

Prima persoană documentată este din Șoldănești, un bărbat de 30 de ani. Acesta s-a prezentat în calitate de pasager al unei curse ce se deplasa în România. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră din PTF Cahul au supus unui control amănunțit mijlocul de transport și pasagerii. În rezultat, asupra tânărului s-a descoperit permisul de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile române, cu semne vădite de falsificare. Din declarații: în anul 2015, aflându-se la muncă în Marea Britanie, moldoveanul ar fi identificat un intermediar și contra  sumei de 250 de lire și-a perfectat permisul.

De asemenea, polițiștii de frontieră din PTF Costești au depistat un permis de conducere rusesc falsificat în cadrul controlului suplimentar. Cercetat este un locuitor din raionul Călărași, în vârstă de 51 de ani. Printre pasagerii rutei Chișinău-Moscova a fost identificat moldoveanul. La audieri, acesta a precizat că permisul ar fi preschimbat în anul 2020, unde a adăugat categorii de conducere pentru anumite mijloace de transport.

În ambele incidente, documentele au fost ridicate și vor fi transmise spre expertiză. Cercetările continuă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata