Liderul Statului Islamic din Siria a fost ucis într-un atac cu dronă, anunță SUACiteşte întreaga ştire: Liderul Statului Islamic din Siria a fost ucis într-un atac cu dronă, anunță SUA

0

Maher Al-Agal, prezentat drept „unul dintre cei cinci lideri de cel mai înalt rang” ai Statului Islamic, a fost ucis în timp ce se deplasa cu o motocicletă lângă oraşul Jindires din Siria, iar consilierul său cel mai apropiat a fost „grav rănit”, a precizat marți purtătorul de cuvânt al Comandamentului central al Pentagonului, locotenent-colonelul Dave Eastburn, informează AFP și Agerpres.

„Această operaţiune a fost planificată intensiv pentru a asigura îndeplinirea ei. O analiză iniţială nu indică existenţa unor victime civile”, a precizat Dave Eastburn.

În plus, potrivit Comandamentului central al Pentagonului, Maher Al-Agal era responsabil pentru dezvoltarea reţelelor ISIS în afara Irakului şi Siriei.

Eliminarea lui Maher Al-Agal constituie o altă lovitură împotriva eforturilor grupării islamiste de a se reorganiza ca o gherilă, după ce a pierdut părţi mari din teritoriul pe care îl controla.

Preşedintele american Joe Biden a anunţat pe 3 februarie moartea fostului lider al grupării Stat Islamic, Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, care s-a aruncat în aer în timpul unei operaţiuni a forţelor speciale americane în nord-vestul Siriei, o regiune aflată sub controlul jihadiştilor.

Moartea lui Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi , precum şi cea a fostului purtător de cuvânt al grupării au fost confirmate de Stat Islamic pe 10 martie.

Supranumit „Profesorul” sau „Distrugătorul”, Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi fusese implicat, între altele, în coordonarea masacrului minorităţii kurdofone yazidi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata