Două posturi TV, amendate de Consiliul Audiovizualului pentru că au difuzat insuficiente programe în limba română

0

GN TV a difuzat insuficiente programe în limba română și a fost amendat cu 12 000 de lei, în ultima ședință a Consiliului Audiovizualului (CA). LEGAL TV care a avut insuficiente programe în primă difuzare nu a fost sancționat.

Postul de televiziune GN TV a avut, în perioada monitorizată, cu peste 18 ore mai puține progra樂威壯 me în limba română decât prevede Codul serviciilor media audiovizuale (CSMA), fiind sancționat cu 12 000 de lei.

În același timp, LEGAL TV, care a avut mai puțină producție proprii în primă difuzare, nu a fost sancționat, fiind vorba de o abatere de aproximativ 11 min.

Aceste două posturi, fondatorul cărora este furnizorul de servicii media SFC MEDIA SRL au avut obligația să realizeze cota minimă prevăzută de CSMA – cel puțin 2 ore de programe locale pe zi.

În următoarea ședință a CA, mai mulți furnizori de servicii media, inclusiv SFC MEDIA SRL, vor fi clasificați în naționali, regionali sau locali, ceea ce ar putea să determine majorarea cotelor minime de programe locale și în limba română obligatorii pentru furnizori.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata