Șeful IGPF a avut o întrevedere cu reprezentantul Ambasadei Elveției

0

La sediul Poliției de Fronti犀利士 eră a avut loc ședința de lucru între conducerea Inspectoratului General și Atașatul pe domeniul vamal și securitatea Frontierei a Ambasadei Elveției în Bulgaria, Nicolas Meldem.

Au fost discutate subiectele legate de cooperarea bilaterală, provocările la adresa securității regionale și obiectivele de viitor.

Astfel, părțile au apreciat pozitiv conlucrarea între instituții și au reiterat deschiderea prin continuarea schimbului eficient de informații, atât în combaterea criminalității transfrontaliere, cât și în domeniul expertizei documentelor.

Partea Elvețiană monitorizează cu atenție evoluțiile din regiune și în cele ce au loc în Republica Moldova, evidențiind progrese pe multe aspecte. De asemenea, a fost remarcată cooperarea excelentă a Poliției de Frontieră cu Agenția Europeană FRONTEX, cu implicarea activă a ofițerilor FRONTEX în misiunile de serviciu la frontierele Republicii Moldova.

La capitolul provocări, șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi a subliniat că mediul de securitate regional va fi influențat de războiul din Ucraina, inclusiv de etapa post război. Republica Moldova este conștientă de acest aspect astfel, la nivelul MAI se desfășoară acțiuni menite să nu admită deteriorarea situației la nivel național ca urmare a riscurilor generate de război.

Cu referință la obiectivele pentru dezvoltarea instituțională a Poliției de Frontieră acestea sunt influențate de procesul de integrare europeană desfășurate la nivel național, în contextul obținerii statului de țară candidată și sunt reflectate în documentele de politici respective care vizează atât armonizarea cadrului juridic la cel al UE, dezvoltarea infrastructurii și dotarea tehnică a subdiviziunilor de frontieră.

Părțile au încheiat întrevederea cu angajamentul de a menține și dezvolta în continuare cooperarea bilaterală, inclusiv în măsura posibilităților utilizarea la maxim a oportunităților de cooperare care apar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata