Două surori indiene au fost găsite spânzurate, după ce ar fi fost răpite și violate

0

Două surori adolescente au fost găsite spânzurate de un copac în statul indian Uttar Pradesh, după ce ar fi fost violate.

Poliția a spus că trupurile au fost găsite miercuri după-amiază în districtul Lakhimpur. S-a început o anchetă după ce familia a reclamat că fetele au fost răpite și violate, iar șase bărbați au fost arestați, fiind acuzați de viol și omor, potrivit BBC.

Fetele, ambele sub 18 ani, făceau parte din comunitatea dalită, aflată la baza unei ierarhii hinduse profund discriminatorii.

În ciuda protecției instituite chiar prin constituție, comunitatea se confruntă frecvent cu prejudecăți și este ținta actelor de violență. Un caz înregistrat în 2020, când o femeie dalită a fost violată în grup și ucisă în districtul Hathras din Uttar Pradesh, a stârnit proteste masive care au scos și mai mult în evidență vulnerabilitatea femeilor din comunitate.

Și acest caz a stârnit furia localnicilor și a partidelor de opoziție.

Poliția a spus că fetele îi cunoșteau pe acuzați, dar familia a negat acest lucru și a spus că au fost răpite. Mama fetelor a povestit pentru presa locală că cele două au fost luate de bărbați pe motociclete și că ea a fost atacată atunci când a vrut să-i oprească.

Familia a spus că a început să caute fetele și în cele din urmă le-a găsit agățate de un copac.

Șeful poliției districtuale Sanjeev Suman a declarat că fetele au fost duse într-un câmp de trestie de zahăr, unde au fost violate și sugrumate până au murit. „Acuzații le-au spânzurat trupurile de copac ca să pară că acestea s-au sinucis”, a spus Suman.

Potrivit presei locale, polițiștii au întâmpinat o oarecare rezistență când au mers la casa fetelor miercuri seară, unde localnicii s-au alăturat familiei în semn de protest. Există o nemulțumire profundă cu privire la poliție în rândul comunității dalite. Autoritățile au fost acuzate adesea că protejează castele superioare.

Uttar Pradesh, stat aflat în nordul Indiei, este cel mai populat stat al țării, având o populație de peste 200 de milioane de oameni. Aici se înregistrează și un record de fapte cu violență împotriva femeilor și a daliților.

Multe voci spun că, în ciuda noilor legi anti-viol mult mai aspre din India, nu există niciun semn că numărul faptelor s-a redus și că femeile sunt mai protejate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata