Două trenuri s-au ciocnit în India, zeci de morți și răniți

0

Un tren de marfă a ciocnit luni din spate un tren de pasageri în statul indian Bengalul de Vest, accidentul provocând cel puţin 13 morţi şi zeci de răniţi, au anunţat autorităţile locale. Echipele de salvare acţionau la faţa locului pentru a scoate eventuali pasageri blocaţi.

Mass-media au prezentat imagini ale carambolului, cu containerele din trenul de marfă împrăştiate pe şine şi un vagon aproape vertical în aer. Trenul de marfă a lovit trenul Kanchanjunga Express, care se îndrepta spre Kolkata (Calcutta), capitala Bengalului de Vest, dinspre statul nord-estic Agartala, provocând ieşirea de pe şine a trei vagoane ale trenului de pasageri.

India, care are una dintre cele mai extinse reţele feroviare din lume, a înregistrat în istoria sa un număr mare de accidente feroviare mortale.

Aproape 300 de persoane au murit în urmă cu un an în cel mai grav accident feroviar din India din ultimele două decenii, o coliziune între trei trenuri produsă în statul Odisha, cauzată de o defecţiune la un semnal.

Accidentul cu cele mai multe victime din istoria ţării a avut loc la 6 iunie 1981, când şapte vagoane ale unui tren care traversa un pod în statul Bihar, în estul ţării, au căzut în râul Bagmati, provocând moartea a circa 1.000 de persoane, potrivit AFP.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata