Vlah: PAS folosește „Trădătorii de Patrie” ca să își justifice eșecurile

0

Într-o declarație recentă pe canalul său de Telegram, Irina Vlah a adus critici dure la adresa Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), acuzându-i de utilizarea propagandei pentru a-și justifica eșecurile și de redefinirea conceptului de trădare de patrie.

“Acuzațiile de trădare de patrie devin o nouă invenție a propagandei PAS pentru a justifica toate eșecurile lor. Sună groaznic, dar vreau să înțeleg: ce anume consideră ei trădare?” a scris Vlah.

Vlah a ridicat mai multe întrebări retorice, sugerând că acțiunile guvernului ar putea fi considerate trădare, dacă sunt analizate prin prisma propriilor lor definiții.

“De exemplu, poate fi considerată trădare atunci când autoritățile, în complicitate cu liderii altor țări, trag Moldova în scenarii de război? Sau o altă întrebare: este considerată trădare atunci când Președintele Republicii Moldova depune jurământul unei alte țări?”, a spus Vlah.

Ea a continuat să provoace autoritățile, întrebându-se dacă îndeplinirea obligațiilor față de personaje și fundații dubioase, care au finanțat anterior studiile și activitățile unor oficiali, poate fi considerată trădare, mai ales când aceste interese contravin intereselor Moldovei.

Vlah a adus în discuție și problema exodului populației, subliniind că, în ultimii trei ani, Moldova a pierdut peste 200 de mii de oameni.

“Acțiunile autorităților care duc la exodul populației – nu este aceasta trădare? Nu va răspunde nimeni pentru aceasta?” a întrebat ea.

Irina Vlah a avertizat PAS să fie atenți în lupta lor împotriva așa-zișilor trădători de patrie, sugerând că ar putea să se regăsească în propria lor definiție de trădători.

“Așadar, domnilor din PAS, dacă începeți să luptați cu trădătorii de patrie, fiți atenți. Este atât de ușor să vă regăsiți”, a scris ea.

În încheierea mesajului său, Vlah a mai adresat o întrebare președintelui și partidului ei, cerând clarificări asupra termenului “Patrie.”

“Dacă dai vina pe așa-zișii trădători ai patriei, pentru tot, spuneți-ne, ce anume înțelegeți voi prin termenul „Patrie”? Pentru că, mă tem, voi și moldovenii aveți patrii diferite,” a concluzionat Vlah.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata