Dragancea, concluzii despre Summitul CPE: Autoritățile nu se ocupă de problemele reale ale populației

0

În cadrul conferinței eNews privind rezultatele summit-ului CPE, un cunoscut politolog a comentat summit-ul Comunității Europene desfășurat la 1 iunie în R. Moldova, relatează portalul enews.md.

„Jumătate din populația Republicii Moldova este în favoarea integrării europene. Chiar și în acțiunea de pe 21 mai nu a existat un sens, a fost o oarecare înlocuire de priorități. Autoritățile nu se ocupă de problemele reale ale populației. Autoritățile vorbesc în permanență despre geopolitică, uitând de afacerile interne”, a declarat politologul Vitalie Dragancea, menționând că „chiar și opoziția din Moldova este în mare parte pro-europeană”.

„Astăzi, susținerea pentru Sandu este la jumătate față de cât era în ultimul timp.
Europa este mai mare decât Uniunea Europeană. CPE este platforma prin care UE inițiază dialoguri ale țărilor mici cu cele mari”, a subliniat politologul.

„Summitul CPE este un lux pe care și-l permit țările bogate, a fost un moft al lui Sandu. Ceea ce mă îngrijorează este că principalele rezultate ale summitului sunt în principal ceea ce ține de militarizare și capacitățile de apărare. Trebuie să înțelegem că nu putem avea putere militară. Intelectuală poate, dar militară nu”, a conchis Vitalie Dragancea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata