Video // Costiuc: Societatea noastră habar nu are ce este integrarea europeană

0

Președintele Partidului Democrația Acasă a vorbit despre rolul modest al țării noastre în politica mondială în cadrul conferinței eNews despre rezultatele summit-ului Comunității Politice Europene.

“Nu mă încadrez în peisajul celor prezenți la această conferință, dar trebuie să recunosc că partidele de stânga se adună, discută probleme și fac schimb de opinii. Acest lucru nu se mai întâmplă de doi ani între partidele de dreapta”, și-a început Costiuc discursul.

“Nu cred că avem valoare pe scena internațională. Da, am primit unele semnale geopolitice din partea Europei către Rusia. Adunându-ne la Chișinău și făcând o serie de poze – am arătat clar că Moldova se află în zona de influență a comunității europene și, dacă vreți, a NATO, deși acest cuvânt este tabu în Moldova”, a menționat politicianul.

“Sunt de acord cu domnul Lisnevschi – societatea noastră habar nu are ce este integrarea europeană. Ea a fost lansată de Voronin în 2005 și am o întrebare – care este diferența dintre “ruralul lui Voronin” și “ruralul european” al actualului regim?”, a subliniat Costiuc.

Politicianul vede în unirea cu România cea mai rapidă variantă de aderare la UE fără Ucraina, lucru pe care l-a declarat în finalul discursului său.

Amintim că la 6 iunie, la Chișinău a avut loc o conferință în cadrul căreia au fost discutate rezultatele summit-ului comunității politice europene, care a avut loc în Moldova la 1-2 iunie. Aceasta este organizată de portalul de informare și analiză eNews.md și compania Intellect Group.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata