Droguri în valoare de 150 de mii de lei, ridicate de polițiști și procurori

0

Opt persoane sunt cercetate penal pentru circulația ilegală a drogurilor, fiind suspectate de  transportarea și comercializarea  diferitor tipuri de droguri pe teritoriul țării.

Oamenii legii au documentat activitatea ilegală a suspecților  timp de cinci luni, iar aceștia  s-au dovedit a fi șapte bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 19 și 48 de ani, domiciliați în mun. Chișinău, toți anterior judecați pe diferite tipuri de infracțiuni.

Ca urmarea a perchezițiilor corporale, la domiciliile suspecților  și a achizițiilor  de control, oamenii legii au depistat și ridicat marijuană, heroină,  droguri sintetice  PVP,  plante de canabis, metadon lichid și solid, pastile din categoria psihotropelor, utilaje confecționate artizanal destinate consumului de droguri, cântare de mare precizie,  telefoane mobile, cartele SIM, carduri bancare.

Valoarea drogurilor ridicate de polițiști se estimează la  150 000 de lei.

În acest caz, trei persoane au fost reținute, dintre care  două au primit arest,  iar cinci suspecți sunt cercetați în stare de libertate. 

Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă  de la 7 la 15 ani de închisoare.

Acțiunile au fost desfășurate de ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații,  Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, sub conducerea PCCOCS.

Oamenii legii desfășoară măsuri speciale de investigații pentru stabilirea întregii activități infracționale, precum și  depistarea  altor complici la infracțiune.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata