Droguri în valoare de 300 000 de lei depistate și ridicate la Edineț

0

Procuratura raionului Edineț în comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Edineț au împiedicat activitatea ilicită a trei persoane originare din nordul țării.

Conform datelor preliminare, la data de 19 noiembrie 2023, aproximativ la ora 23:55 în mun. Edineț, de către angajații poliției a fost stopat un automobil de model „Mercedes” în care se aflau 3 persoane. În timpul verificării șoferului, pasagerul de pe bancheta din spate a deschis ușa și a aruncat două pachete ambalate, unul alb și unul negru. Imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă a IP Edineț în componență deplină.

În urma cercetării la fața locului, în unul din  pachete a fost depistată o masă vegetală de culoare brună-cenușie cu miros specific asemănător cu cel al cânepii. În celălalt pachet au fost depistate 3 tuburi de la seringi în care se afla o substanță mărunțită de culoare brună-cenușie cu miros specific celui de cânepa și 3 tuburi în care se afla o substanță de culoare cafenie asemănătoare cu hașișul. Valoarea totală a drogurilor depistate se estimează la 300 000 de lei.

În urma documentării persoanelor, s-a stabilit că șoferul era un tânăr de 19 ani originar din raionul Drochia, pasagerii săi fiind un bărbat de 25 de ani din același raion și un bărbat de 39 de ani originar din mun. Bălți. Toate trei persoane sunt anterior condamnate pentru diferite infracțiuni.

La data de 20 noiembrie 2023 de către organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Edineț, sub conducerea Procuraturii raionului Edineț a fost pornită o cauză penală pe faptul circulației ilegale a drogurilor (art. 217/1 alin.(3) lit.b) din Codul penal)iar toate cele 3 persoane au fost reținute.

La moment se petrec și alte acțiuni de urmărire penală întru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata