Primarul Ion Ceban felicită echipa Spitalului „Sf. Arhanghel Mihail” cu ocazia Hramului

0

Angajații Spitalului municipal ”Sf. Arhanghel Mihail” din sectorul Râșcani al Capitalei sărbătoresc azi hramul instituției. Un mesaj de felicitare a fost transmis de primarul general Ion Ceban, care azi-dimineața a avut o întâlnire cu angajații spitalului.

”Le-am mulţumit pentru dedicaţie, profesionalism şi grija care o poartă zilnic pacienţilor internaţi în spital”, a declarat Ion Ceban.

Totodată, grație practicii internaționale și schimbului de experiență profesională, în aceste zile în cadrul instituţiei sunt organizate Zilele Medicale ale Spitalului Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, unde participă profesioniști, lideri de opinie atât din țară, cât şi din străinătate, personalități notorii ai medicinei.

”Evenimentul a fost organizat prima dată la nivel municipal în anul 2022 şi a devenit deja o tradiție de cooperare, de dialog între experţii din domeniul medical și cei din mediul academic. Cea de-a II-a ediție, Zilele Medicale ale Spitalului Clinic Municipal „Sf. Arhanghel Mihail” se desfășoară cu genericul: Abordarea multidisciplinară în practica medicală a pacientului chirurgical; a îngrijirii pacienților în stare gravă şi a pacientului terapeutic”, a declarat Ion Ceban.

Precizăm, în prezent, Spitalul ”Sf. Arhanghel Mihail” deține cea mai performantă și vastă gamă de servicii de imagistică și diagnostic din municipiul Chișinău: servicii de tomografie computerizată care sfidează timpul – cel mai recent și important proiect medical din ultimii 30 de ani al municipalității.

În anul 2002, Spitalul „Sfântul Arhanghel Mihail” a fost desemnat în calitate de prima instituţie medicală acreditată din republică pentru cele mai prielnice condiţii pentru acordarea asistenţei medicale pacienților.

Spitalul „Sf. Arhanghel Mihail” este instituția cu tradiții bogate. În noiembrie 1996, prin Decizia Primăriei Chișinău, Spitalului Orăşenesc nr. 2 i se conferă numele de Spital Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”. Iar potrivit tradiției creștine, în fiece an la 21 noiembrie, colectivul celebrează Hramul Spitalului.

La ora actuală, spitalul dispune de 345 de paturi, ceea ce ar însemna că, anual, sunt tratați aproximativ 16 mii de pacienţi. Colectivul instituției este format din 600 de persoane.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata