Droguri în valoare de peste 2,5 milioane lei, ridicate de polițiștii de frontieră

0

O grupare infracțională, specializată în comercializarea drogurilor de diferite tipuri, a fost destructurată. Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Nord, sub conducerea Procuraturii raionului Briceni, au documentat timp de șase luni activitatea ilegală a acesteia. În rezultat au fost reținuți doi membri ai grupării infracționale și ridicate droguri în valoare de peste 2,5 milioane lei.

Pe fapt a fost inițiată o cauză penală, conform prevederilor art. 2171 alin. 4 -„Circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare” .

Din informațiile primare, la data de 27 septembrie 2021, aflându-se în misiuni de serviciu pe timp de noapte, polițiștii de frontieră au observat două persoane în apropierea unei foste fabrici din orașul Lipcani. În acțiunile lor s-a urmărit cum a fost aruncat un obiect suspect într-un rezervor cu apă. Ulterior, persoanele au reușit să fugă în direcții necunoscute.
La fața locului, patrula Poliției de Frontieră a depistat în rezervor un rucsac de culoare verde, în care se conținea substanțe narcotice – marijuana, LSD, PVP, MDMA și cocaină.  Pe piața neagră valoarea drogurile ar fi de peste 2 milioane de lei. 
În continuare, polițiștii de frontieră în coordonare cu procurorii au efectuat operațiuni și investigații speciale, în urma cărora au identificat și reținut doi membri ai grupului infracțional. Persoanele au fost identificate ca cetățeni moldoveni cu vârste de 20 și respectiv 25 de ani, care au primit mandate de arest pe un termen de 30 de zile.
Totodată, la domiciliile şi în automobilele figuranţilor au fost efectuate percheziţii, de unde s-au ridicat mijloace bănești, substanțe narcotice asemănătoare cu drogurile de tip PVP, MDMA, marijuana, precum şi cocaină în cantități deosebit de mari – estimate la 500 000 lei.

De menționat că până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, persoanele se prevalează de prezumția nevinovăției.

!!! Poliția de Frontieră vine cu acțiuni prompte și de integritate, pentru combaterea traficului de droguri, inclusiv a descuraja și contracara acest fenomen ce  pune în pericol integritatea, sănătatea și viața oamenilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata