Moldovenii care primesc bani de la rude, de peste hotare, nu ar trebui să beneficieze de ajutor social, spune un ministru din Guvernul PAS

0

Puțin peste 30 la sută dintre familiile extrem de sărace din Republica Moldova primesc un ajutor de la stat. O recunoaște chiar ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari.

“Noi avem peste 10% din populație în sărăcie extremă, adică peste 120 de mii de gospodării care sunt în sărăcie extremă. Dintre acestea, doar 40 de mii de gospodării beneficiază de ajutor social azi. Deci acoperirea ajutorului social este insuficientă pentru a lupta cu sărăcia”, a declarat Spatari la un post privat de televiziune.

Ministrul PAS mai spune că o bună parte dintre moldoveni nu merită ajutorul pe care îl primesc de la stat deoarece le vin bani de la rude, de peste hotare.

“Printre beneficiari de ajutor social mai sunt și familii care nu ar trebui să fie acolo, pentru că au un venit, dar pentru că provine din remitențe de peste hotare sau muncă nedeclarată acest venit nu se vede”, a precizat Marcel Spatari.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata