Dumitru Robu a primit pază de stat, la solicitarea Maiei Sandu

0

Procurorul General interimar, Dumitru Robu a primit pază de stat, la solicitarea președintelui țării, Maia Sandu. Informația a fost confirmată de către Serviciul Protecție și Pază de Stat. Deocamdată nu se cunosc motivele de ce Maia Sandu a cerut pază de stat pentru Dumitru Robu.

”Urmare solicitării dumneavoastră parvenite la data de 22 noiembrie 2021, Serviciul de Protecție și Pază de Stat vine cu următoarea precizare: Procurorul General interimar, dl Dumitru Robu beneficiază de protecție de stat din partea SPPS, în baza art. 6 alin (3), al Legii 134/2008 cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat”, a răspuns Serviciul de presă al SPPS pentru Telegraph.md.

Potrivit art.6 alin.(3) din Legea menționată, președintele Republicii Moldova dispune acordarea protecţiei şi altor demnitari sau membrilor lor de familie, la solicitarea scrisă a instituţiilor interesate sau din iniţiativă proprie, dacă se constată o stare de pericol sau dacă există informaţii despre organizarea de acţiuni prin care s-ar atenta la viaţa, integritatea fizică, libertatea de acţiune şi sănătatea lor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata