Protestul celor de la PAS, de astăzi, – de râsul curcilor. Ceban: Ei au făcut treaba mare, ei să și curețe

0

Primarul general Ion Ceban a venit cu critici cu privire la protestul de astăzi a consilierilor PAS, prin care cer mărirea de compesație la căldură, oferită mai multor categorii de persoane din Chișinău. Edilul a punctat că această compesație este de 40%, iar municipalitatea nu are surse suficiente, întrucât toate impozitele se duc la Guvern, dar nu la Primărie.

„Mai mare prostie nu am văzut în lume. Guvernarea, care are Parlamentul, Guvernul și Președinția, toată puterea în stat, și le subordonează vine să facă protest la Primăria Chișinău. Mâine ne trezim cu miniștri, cu președintele în fața Primăriei Chișinău?

Aceștia au fost oamenii care au solicitat acest lucru. Doi – cine a făcut această treabă mare la întreținere, la gaz, la energia termică? Primăria? Ei au făcut treaba mare, ei să rezolve. Nu o să strângem după ei. Nu există entitate teritorială pe întreg spațiul RM ca să ofere ceea ce oferă municipalitatea. Municipalitatea astăzi achită direct la furnizor 40% din factură în perioada rece a anului. Dacă aveți factura de 3000 de lei, atunci 1400 de lei îi oferă Primăria Chișinău. Sunt peste 90 de milioane de lei și sunt zeci de mii de beneficiari.

Dacă se ducea undeva pe la Comrat sau Dondușeni, cred că luau bătaie. Ei au făcut treaba mare, ei să o spele. Dacă vor, noi nu suntem împotrivă să oferim suplimentar, să ofere bani de la Guvern, pentru că toți banii din municipiu pleacă la nivel central. Noi nu am avut asemenea situații și nu avem asemenea situații în Europa, unde de la impozitul persoanelor juridice, rămâne ZERO în capitală.

Ei au spus că vor oferi compensații de 700 de lei, doar nu spun că 500 de lei. Respectiv, 700 minus 500 sunt 200 de lei. Pentru acești 200 de lei suplimentari, omul va trebui să declare televizor, vacă, frigider, ce are în frigider, dacă are sau nu o bucată de pâine. Guvernarea face protest – de râsul curcilor. Apucați-vă de lucru”, a declarat Ceban.

Edilul a mai punctat că dacă Guvernul va suplini bugetul municipal, atunci se va oferi și compensații mai mari.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata