Edilul capitalei critică Guvernul și PAS pentru întârzierea lucrărilor de reparație străzii 31 august, unde s-a descoperit caldarâmul

0

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a adus în atenția publicului astăzi, în cadrul unei ședințe a Primăriei, întârzierea lucrărilor de reparație a trotuarelor din Centrul Capitalei și a porțiunii străzii 31 August 1989, unde a fost descoperit un sector pavat în caldarâm. Edilul a criticat Guvernul și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), afirmând că acolo unde aceștia intervin, totul se duce de râpă.

“Lucrările au fost sistate la sfârșitul lunii martie de către Guvern, ceea ce ne împiedică să continuăm reparațiile și să restabilim tronsoanele aflate în lucru. Această situație creează incertitudine în privința respectării termenelor contractului finanțat de BERD și BEI”, a declarat primarul Ceban.

Edilul a subliniat că a solicitat Ministerului Culturii și Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor formarea unui grup de lucru comun pentru a găsi soluții în vederea protejării Centrului istoric și a regenerării mediului istoric-arhitectural. De asemenea, el a menționat că a repetat solicitarea de a permite continuarea lucrărilor, însă până în prezent nu a primit un răspuns din partea autorităților vizate.

“Am solicitat în repetate rânduri ca birocrația să se miște și să ne permită să efectuăm lucrările”, a adăugat primarul. “Este dezamăgitor că tot ce se întreprinde de către acest guvern și PAS rămâne pe loc sau este distrus.”

Ion Ceban a subliniat necesitatea informării publicului cu privire la situația actuală și a propus crearea unui panou de informare care să indice că această porțiune de drum nu a fost restabilită din cauza Guvernului. Primarul a criticat și restabilirea trotuarelor din zona istorică a Chișinăului, afirmând că unii funcționari de la PAS consideră că cu cât situația este mai rea, cu atât este mai bine pentru ei.

„Am spus că atunci când o să faceți 10% din ceea ce am făcut la Chișinău, atunci putem să discutăm. Sunteți impotenți total” a conchis primarul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata