Edilul capitalei despre lansarea unui laborator municipal pentru efectuarea testelor PCR pentru Covid

Gloved hands of researcher with pipette testing new vaccine or adding liquid substance to another one during scientific experiment
0

Primarul general Ion Ceban își propune să organizeze primul Laborator municipal pentru efectuarea testelor de biologie moleculară Timp Real-PCR, un laborator de referință, cu o capacitate de minimum 1000 teste pe zi.

„Primăria Chișinău este în proces de definitivare a listei de echipamente și specificații tehnice. Spațiul pentru laborator este renovat și va fi amplasat la SCM “Sf. Treime”, cu circuit și acces separat.

Urmează să fie anunțată licitația pentru procurarea echipamentelor de laborator (o procedura de durată efectuată de CAPCS). Fortificăm echipa de laborator cu resurse umane și am demarat procesul de instruire a personalului”, a declarat Ceban.

Primarul a mai adăugat că mun. Chișinău are nevoie de o alternativă, în condițiile în care oamenii sunt nevoiți să efectueze testele PCR în laboratoarele private, cu plata din buzunar de sute de lei per test, iar Ministerul Sănătății nu a creat noi laboratoare publice și nu a revizuit capacitățile de testare.

„Astfel, și de facto, Ministerul “subvenționează” la propriu activitatea comercială a laboratoarelor private”, a conchis edilul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata