Vicepremierul Andrei Spînu a anunțat că renunță la compensația pentru gazele naturale

0

Vicepremierul, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu, a menționat, ieri 24 ianuarie, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, că a renunțat la compensația pentru gazele naturale. Acesta a declarat că pentru luna ianuarie i-a venit o factură de 6 200 lei, precizând că renunțarea la compensație se aplică și retroactiv și prin urmare așteaptă și recalculul pentru lunile noiembrie și decembrie.

„Mi-a venit factura pentru gaze naturale, nu cred că am fost șocat, mă așteptam la o factură mai ridicată, a fost 6 200 lei. În factura care mi-a venit pe luna decembrie a venit cu compensație. Eu am renunțat la acea compensație, inclusiv pentru lunile noiembrie și decembrie și aștept să vină și recalculul. În cerere eu am solicitat să se aplice retroactiv. Nu mă aștept că multă lume să renunțe, înțeleg că multă lume nu-și permite să achite o factură mare dar înțeleg că această solicitare a venit de mai multe persoane, este un drept, că vor fi 30 sau 50 de persoane ,sau 100 ori 1 000, vom vedea”, a declarat vicepremierul Andrei Spînu.

Reiterăm că, acei consumatori casnici de gaze naturale, care doresc să renunțe la compensația acordată de guvern, pot depune cererea respectivă online. Pentru a efectua acest pas, este necesar să accesați site-ul www.moldovagaz.md, la rubrica „Consumatori”, să deschideți subrubrica „Procedura de renunțare la compensație”, să descărcați formularul de cerere și să urmați instrucțiunile aferente.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata