Edilul capitalei: Primăria Chişinău apreciază susținerea din partea Sankt Petersburgului și crede că experiența și suportul experţilor străini, va fi utilă pentru atingerea obiectivelor de bază pentru dezvoltarea Chișinăului

0

 Ion Ceban: Experiența lor este utilă în contextul în care în prezent suntem gata de a prezenta public Strategia de dezvoltare a Chișinăului care a fost elaborată de specialiștii noștri în comun cu experți din Sankt Petersburg.

O delegație de experți în urbanism și proiectări din orașul Sankt Petersburg, se află într-o vizită de lucru la Chișinău, în frunte cu șeful adjunct al Comitetului relații externe, Andrei Dragomirovici Hlutcov.

Vizita are loc în urma semnării în primăvara acestui an a Acordului de colaborare dintre Chișinău și Sankt Petersburg în domeniul comercial-economic și cultural, pentru perioada 2021-2024.

În cadrul vizitei sunt programate mai multe întrevederi și ședințe de lucru în domeniul arhitecturii fiind prezent și Iurii Bakei Constantinovici – urbanistul principal al orașului Sankt Petersburg.

,,Am comunicat că experiența lor este utilă în contextul în care în prezent suntem gata de a prezenta public Strategia de dezvoltare a Chișinăului care a fost elaborată de specialiștii noștri în comun cu experți din Sankt Petersburg.

Am anunțat intenția de a transmite documentul final Centrului de proiectări și cercetări ale planului general al orașului Sankt Petersburg pentru recenzie, la fel vom transmite și în orașe din UE”, a scris pe pagina sa de facebook, primarul general, Ion Ceban.

Edilul a menţionat că Primăria Chişinău apreciază susținerea din partea Sankt Petersburgului și crede că experiența și suportul experţilor străini, va fi utilă pentru atingerea obiectivelor de bază pentru dezvoltarea Chișinăului.

,,Avem ce învăța de la autoritățile din Sankt Petersburg în ceea ce privește dezvoltarea orașului prin păstrarea aspectului istoric, gestionarea eficientă a subdiviziunilor primăriei, modernizarea sistemului de transport, păstrarea și valorificarea tezaurului cultural. În cadrul întâlnirii am discutat și despre alte proiecte din domeniul economic, educațional și cultural”, a mai comunicat Ion Ceban.

Amintim că o delegație de experți în urbanism și proiectări din orașul Sankt Petersburg, se află într-o vizită de lucru la Chișinău pe parcursul a 3 zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata