Tranzacția de cumpărare a uneia dintre cele mai mari clădiri de oficii ale miliardarului Stat trezește tot mai multe semne de întrebare

0

Tranzacția de cumpărare a uneia dintre cele mai mari clădiri de oficii ale miliardarului Stati, amplasată pe bulevardul Ștefan cel Mare, cu un million de euro mai ieftin decât prețul maxim propus în cadrul licitației, continuă să trezească semne de întrebare, de această dată pe latura cumpărătorului.  

Din sursele cu acces public se constată că Societatea cu Răspundere Limitată Nova Lines INC a fost înregistrată în anul 2018.

În anul 2018 compania a înregistrat un profit net de circa 18 mii de euro, în anul 2019 înregistrând pierderi de aceeași sumă. În anul 2020, compania Nova Lines INC a înregistrat un profit net de 448 de mii de euro.

Potrivit portalului b2bhint.com, fondatorul întreprinderii, Sava Mihai, mai deține Întreprinderea Mixtă SAMRUST S.R.L., care a avut ultimul profit în 2018 – de 700 de euro și  SAMRUST PLUS, care a avut în anul 2020 un profit de 380 de euro. Ultima este fondată împreună cu Rusu Tamara, cu care a fondat în acest an și compania GRAF POLIGRAF.

Potrivit mold-street.com, în urma anunțării de către Moldindconbank a vânzării blocului de oficii de pe bd. Ștefan cel Mare, la licitație au participat două companii – Nova Lines Inc, și o companie de construcții de la Chișinău.

Potrivit unor informații, ultima ar fi propus prețul solicitat de Moldindconbank din start – de 10 milioane de euro, oferind dovezile de deținere și proviniență a acestei sume. Cu toate acestea, surse care au dorit să rămână anonime, susțin că imobilul ar fi vândut de bancă cu suma de nouă milioane de euro. Cumpărătorul nu infirmă, dar nici nu confirmă suma de nouă milioane. Administratorul Nova Lines Inc, Denis Madraburcă a declarat pentru mold-street.com că deocamdată nu oferă detalii pe marginea tranzacției, dar și a planului de investiții în noua achiziție.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata