Egiptul construiește ziduri de beton la granița cu Gaza în pregătirea unui exod al palestinienilor

0

Într-o mișcare evidentă de întărire a granițelor cu Fâșia Gaza, Egiptul a început construcția de ziduri de beton la punctul de control Rafah. Această acțiune face parte a unei blocade complete a enclavei, indicând o pregătire pentru posibilul exod al palestinienilor. Blocurile de beton au fost instalate pe tot parcursul nopții și dimineții la punctul de trecere Rafah.

Situația tensionată din Fâșia Gaza a dus la îngrijorări cu privire la potențiale operațiuni terestre spre sudul enclavei. Cu toate acestea, rămâne neclar dacă vor fi create coridoare umanitare, la care autoritățile israeliene ar fi de acord.

În același timp, Tel Aviv a emis un al doilea ultimatum către palestinieni, solicitându-le să părăsească zona de nord a Fâșiei Gaza, unde se preconizează bombardamente puternice din partea armatei israeliene. În absența detaliilor privind eventuale coridoare umanitare, tensiunile cresc în regiune.

Este evident că Egiptul și Israelul iau măsuri defensive semnificative, consolidând granițele și pregătindu-se pentru posibile schimbări dramatice în Fâșia Gaza. Aceste evoluții aduc un element de incertitudine în contextul unei situații deja extrem de complexe și tensionate în regiune.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata