European Cinema Night la Muzeul de Istorie: Moldova sărbătorește diversitatea cinematografică

0

Timp de trei zile, la Muzeul de Istorie a Chișinăului vor fi organizate proiecții de filme realizate la studioul ”Telefilm-Chișinău”. Filmele vor fi rulate gratuit, la ora 18.00, în zilele de 6, 7 și 8 decembrie în sala panoramică a muzeului.

Anunțul a fost făcut de primarul general al Capitalei, Ion Ceban, care susține că evenimentul are loc în cadrul „European Cinema Night”, care se desfășoară simultan în peste 80 de orașe din 27 de țări europene.

Conform programului, pe 6 decembrie vor fi proiectate „Apa din noi”, de Vadim Papuc, și „Ograda casei mele”, de Ana Gurdiș. Pe 7 decembrie, doritorii vor putea viziona „Prețul istoriei”, de Carolina Buimestru, și „Pe cont propriu” de Lilia Calugher, iar pe 8 decembrie vor fi rulate „Cerul fără stele”, de Victor Popovici, și „DizarmoNIca”, de Jasmin Delev.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

”A devenit o tradiție ca în lunile noiembrie – decembrie, instituțiile culturale europene să organizeze proiecții gratuite de film, serate și discuții publice dedicate cinematografiei europene. Această inițiativă își propune să aducă Europa mai aproape de cetățenii săi, sărbătorind în același timp bogăția și diversitatea culturii cinematografice a țărilor europene”, a scris edilul Ion Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata