Evaziune fiscală: Bunuri de peste 1,6 milioane de lei, sechestrate

0

Instanța de judecată a confirmat sechestrele asupra unor bunuri și active în valoare de 1,6 milioane de lei, aplicate săptămâna trecută de Agenție de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA.

Este vorba despre două automobile, o construcție locativă, o încăpere locativă și un teren pentru construcție – toate indisponibilizate în cadrul unor cauze penale pornite pe evaziune fiscală, escrocherie și trafic de influență.

În procedura ARBI se află, în prezent, 139 de delegații de la ordonatori pe 107 cauze penale care vizează 210 subiecți. Pe conturile trezoreriale ale Agenției au fost depuse mijloace financiare în diferită valută – echivalentul a 103.000 de lei. 

De asemenea, săptămâna trecută CNA a finalizat 6 expertize judiciare, 13 expertize anticorupție și patru analize operaționale. Au fost eliberate 114 caziere de integritate și s-a asigurat participarea la patru ședințe de judecată. 

Direcția educație anticorupție a realizat patru instruiri anticorupție și a primit în vizită un grup de liceeni de la Liceul Teoretic Mihai Eminescu din Ungheni. 

La linia națională anticorupție au fost recepționate 38 de apeluri, în izolator se află o persoană, iar în penitenciare – șase. Alte șapte persoane sunt plasate în arest la domiciliu pe dosarele instrumentate de CNA. 

1.180 de materiale au fost înregistrate în Cancelaria CNA, timp de o săptămână.  

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata