Primarul capitalei critică programul Satul European: Este un proiect electoral care nu rezolvă problemele

0

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a declarat astăzi în cadrul ședinței Primăriei că programul Satul European este un proiect electoral care nu rezolvă problemele cronice ale localităților din Republica Moldova. El a spus că nu se poate lăuda cu reparația unui acoperiș de grădiniță sau cu amenajarea unui teren de joacă, când satele au nevoie de drumuri, apeducte, canalizări, școli și centre de sănătate.

“Am văzut niște știri de dimineață cu privire la programul Satul European. Mă bucur că în unele localități oamenii de la un acoperiș pe o grădiniță sau de la un mic stadion sau un teren de joacă pentru copii trebuie să aștepte să vină tot alaiul de la Chișinău ca să se laude cu aceste performanțe. Am auzit astăzi că sunt o sută în doi ani de mandat. Eu vreau ca fiecare dintre noi să vadă ce este după acel acoperiș de grădinița, care cu certitudine este necesar de reparat sau acel teren de joacă, pentru că sunt drumuri pline de noroi, pentru că sunt alte probleme groaznice pe care le-au localitățile din Republica Moldova”, a afirmat Ion Ceban.

El a adăugat că satul european a devenit un proiect electoral anul trecut și că oamenii așteaptă foarte mult timp ca lucrurile să se schimbe. “Și este exact ca și cum ne-am lăuda în Chișinău. Ca să fac o analogie că la un teren de joacă într-o curte de bloc, am schimbat un element, un balansoar și să ieșim la conferințe de presă. Am înșurubat trei șuruburi și am rezolvat întrebarea pentru acea curte de bloc sau pentru sector. Satele, localitățile din Republica Moldova au probleme cronice. Drum, apeduct și canalizare, infrastructura educațională, grădinițe, școli, centrele de sănătate. Toate aceste lucruri sunt pur și simplu ignorate la scară largă”, a concluzionat primarul Chișinăului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata