Evgenia Guțul mulțumește locuitorilor: Prima etapă a proiectului de infrastructură încheiată cu succes

0

Sărbătoare  în satul Bugeac, care este considerat „poarta de nord” a autonomiei găgăuze. Aici, a fost finalizat primul proiect de infrastructură din această localitate – strada Timiryazeva a fost asfaltată pe un tronson de 420 de metri. Bașcanul Găgăuziei, Evgenia Guțul, s-a adresat locuitorilor satului, multumindu-le  pentru încrederea acordată.

„Mă bucur că sunt astăzi aici. Într-o zi atât de frumoasă deschidem primul drum din satul dumneavoastră. Vreau să vă mulțumesc pentru sprijin. Am promis proiecte de infrastructură și le implementăm. Vom reveni din nou la dumneavoastră în curând, deoarece va fi finalizat al doilea drum. Este foarte important ca copiii noștri să meargă și să circule pe drumuri bune – aceasta înseamnă siguranța lor și liniștea noastră sufletească. Și acum vor veni acasă curați”, a spus bașcanul.

Strada Timiryazeva este primul dintre cele patru proiecte de infrastructură care sunt implementate în Bugeac. După cum a remarcat consilierul bașcanului, Pavel Verejanu, această stradă este doar începutul. Lucrările de construcție continuă pe străzile: Kisinevskaia, Solnechnaya și Gastello (Chișinăului, Soarelui) . Suprafața totală a drumurilor reabilitate din această localitate va fi de peste 10 mii de metri pătrați.

„Datorită Evgeniei Guțul, asistenței lui Ilan Șor și partenerilor din Turcia, a fost implementat un proiect atât de minunat – acest drum. Este un lucru foarte important, deoarece un drum de înaltă calitate înseamnă siguranță pentru copii și populația în vârstă. Avem o mulțime de proiecte. Echipa noastră va continua să lucreze în beneficiul locuitorilor din Găgăuzia și să transforme autonomia într-un tărâm al viselor”, a spus Pavel Verejanu.

Locuitorii și-au întâmpinat oaspeții cu pâine și sare. Oamenii spun că, odată cu implementarea proiectelor de infrastructură, în satul lor renaște încrederea și speranța.

„Este minunat că nu suntem uitați. Nici nu-mi vine să cred, e un drum atât de frumos, la fel ca  în Comrat. Mulțumim guvernatorului, echipei lui Ilan Șor și sponsorilor”, a spus un locuitor din Budjac.

„Acest drum este important nu numai din punct de vedere al confortului și siguranței, ci și ca simbol al renașterii încrederii. Am fost uitați și mințiți atât de mulți ani, încât am încetat să mai sperăm. Și acum vedem că există oameni care sunt fideli cuvântului lor și își țin promisiunile. Mulțumim echipei bașcanului și lui Ilan Șor”, a spus un locuitorul satului.

„Este atât de bine, încât acum poți să ieși în centrul satului în pantofi normali. Nu putem ca să nu ne bucurăm.  Și când se vor mai deschide 4 drumuri, vom trăi ca în oraș”, a spus un alt sătean.

Acesta, precum și alte proiecte din satul Bugeac sunt implementate din surse extrabugetare, datorită investițiilor atrase de bașcanul Evgenia Guțul cu sprijinul omului de afaceri și filantropul Ilan Șor.

„Suntem o echipă unită și profesionistă care arată și demonstrează că Moldova poate trăi altfel, pentru că scopul nostru este îmbunătățirea calității vieții locuitorilor întregii Republici Moldova. Am promis și vom face viața confortabilă în Găgăuzia și în toată Moldova, vom întoarce speranța oamenilor”, a spus Ilan Șor.

Sub conducerea lui Ilan Șor, în ultimii 8 ani, au fost modernizate drumurile din toată Moldova, se repară grădinițe și școli, se instalează iluminat stradal modern în orașe și sate, se implementează proiecte sociale care vizează sprijinirea pensionarilor, tinerilor și familiilor. După victoria Evgeniei Guțul la alegerile din Găgăuzia, în orașele și satele autonomiei au început transformări serioase, care devine treptat o regiune de vis.

     

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata