Ex-judecător comentează decizia CSE privind interzicerea blocării drumurilor: Nu are valoarea unei legi

0

Decizia Comisiei pentru Situații Excepționale, privind interzicerea blocării drumurilor în zilele de lucru și limitarea până la cel mult 4 ore a dreptului de a bloca strada în zilele de odihnă nu are valoarea unei legi. Declarația a fost făcută de Stanislav Pavlovschi, ex-judecător CEDO, în cadrul emisiunii „TEMA” de la postul de televiziune „Primul în Moldova”.

„Chiar dacă presupunem că cineva a interzis ceva, modul de introducere a acestei interdicții trebuie să fie prevăzut de lege. Vrem noi sau nu vrem, trebuie să cunoaștem că orice ingerință în executarea unui drept trebuie să fie bazată pe lege. Ingerința care nu se bazează pe lege, ea nu este altceva decât o ingerință arbitrară. Decizia Comisiei Situației Excepționale nu are valoarea unei legi”, a declarat Pavlovschi.

Amintim că, ieri, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a anunțat că decizia Comisiei pentru Situații Excepționale, privind interzicerea blocării drumurilor în zilele de lucru și limitarea până la cel mult 4 ore a dreptului de a bloca strada în zilele de odihnă va fi atacată în instanța de judecată. El a precizat că, în caz de necesitate, această decizie va fi atacată și la CEDO pentru că „încalcă drepturile fundamentale ale omului”.

primul.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata