Expert, despre creșterea prețurilor la produsele petroliere în Moldova: Guvernul trebuie să intervină de urgență pentru a ajuta agricultorii

0

Moldova trece prin cea mai profundă criză de creștere a prețurilor la produsele petroliere din istorie. Constatarea a fost făcută de expertul economic, Veaceslav Ioniță, în cadrul unor dezbateri organizate de IDIS Viitorul.

” Nu a existat niciodată măcar ceva comparabil. Această criză creează tensiuni și suspiciuni. În unele cazuri ele sunt rezonabile și au un fundal, câteodată sunt suspiciuni dar ele nu sunt adevărate”, a declarat Ioniță.
Economistul susține că acum Guvernul trebuie să intervină de urgență pentru a ajuta agricultorii și acest ajutor trebuie să fie direct și nu unul indirect.
”De aceea, noi vom solicita ca statul la modul serios să analizeze posibilitatea ca la agricultori în această situație excepțională fără precedent, să vadă în ce măsură să vină cu mecanisme de sprijin și nu prin mecanisme indirecte, dar directe – TVA și accize”, a spus expertul.
În cadrul acelorași discuții, directorul executiv al Federației Naționale a Fermierilor din Moldova, Vasile Mârzenco, a declarat că Guvernul nu este gata să ajute agricultorii. Acesta a spus că promisiunile guvernanților sunt ”ambalate”, dar în realitate statul nu va compensa cheltuielile pentru motorină, îngrășăminte și semințe.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata