Exploatată sexual de către concubin, timp de jumătate de an, în Germania. Suspectul este un conațional reținut joi, de autoritățile din Moldova

0

Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane sub conducerea Procuraturei pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) investighează exploatarea sexuală în Germania a unei tinere, de către prietenul cu care a locuit anterior timp de câteva luni, în Moldova.

Suspectul cu vârsta de 23 de ani, originar dintr-un sat din Rîșcani, a fost reținut joi de către oamenii legii. Acesta a cunoscut-o pe tânăra de 20 de ani din Chișinău, în septembrie 2021, atunci când au făcut cunoștință pe rețelele de socializare. Peste două luni, tânărul a convins-o ca aceasta să se mute la el, în raionul Rîșcani.

Ulterior, în decembrie acesta a convins-o să plece împreună la muncă în Germania. Sosiți la destinație, bănuitul a deposedat-o pe tânără de pașaport și a exploatat-o sexual, în propriul beneficiu.

Așa cum în orașul alăturat funcționa o fabrică de reciclare a deșeurilor electronice, bănuitul a determinat-o să se angajeze acolo. Însă, acesta o obliga ca banii din salariu să-i dea lui toți, lipsind-o astfel de surse de existență.

În iunie, aceștia au revenit în țară, dar exploatarea sexuală a continuat: bănuitul îi interzicea să părăsească casa din satul său din Râșcani, în care locuiau. Totuși, în iulie aceasta a reușit să evadeze și s-a refugiat la sora sa din Chișinău, care a alertat-o pe mamă. Ulterior, mama a sesizat autoritățile de drept.

Procurorii l-au audiat pe tânăr, i-au formulat și prezentat învinuirea și urmează să solicite aplicarea arestului preventiv, în scopul investigării obiective a cazului, timp în care acesta beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata