Explozia prețurilor la carburanți și inputuri decapitalizează enorm producătorii agricoli și pune în pericol securitatea alimentară

0

Explozia prețurilor la carburanți și inputuri, abuzurile nesancționate ale petroliștilor precum și sistarea exporturilor în Federația Rusă decapitalizează enorm producătorii agricoli, periclitează semnificativ calitatea lucrărilor agricole de primăvară și pune în pericol securitatea alimentară. Despre aceasta reprezentanții Asociației „Forța Fermierilor” au discutat, astăzi, la Parlament, cu președintele Comisiei parlamentare pentru agricultură și industria alimentară, Vladimir Bolea.

Fermierii sunt revoltați de situația actuală în sector, dar și de faptul că după întâlnirea cu ministrul Agriculturii, lucrurile nu s-au mișcat din loc.

Reprezentanții Asociației au reiterat revendicările privind susținerea urgentă a agriculturii în formă de subvenționarea sumelor accizelor și TVA pentru motorina procurată, compensarea parțială a costurilor fertilizanților și a produselor de uz fitosanitar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata