Festivalul Municipal al Voluntarilor Chișinău 2023: Primăria apreciază contribuția ecepțională a tinerilor

0

În contextul încheierii Anului Tineretului 2023, Primăria Chișinău și-a propus să aprecieze meritele celor mai activi tineri din municipiu, în cadrul unui eveniment festiv. Astfel, 22 de voluntari din ONG-urile de tineret, din centrele de tineret din Chișinău, grupuri de inițiativă și tineri au fost premiați la Festivalul Municipal al Voluntarilor din Chișinău, ediția I.

În cadrul evenimentului festiv au fost apreciați cei mai activi voluntari ai anului, coordonatorul de voluntari, proiectul remarcabil de voluntariat și structurile orientate spre implementarea activităților din acest domeniu. La fel, au fost premiați participanții din cadrul Maratonului Voluntarilor, activitate organizată în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului la Chișinău. A fost organizată și o tombolă, unde tinerii au câștigat Voucherul „Anul Tineretului”.

„M-am bucurat să aud că la concurs au fost depuse peste 50 de dosare, fapt care denotă interesul față de activitatea de voluntariat. Iată de ce, ne propun ca Festivalul Municipal al Voluntarilor din Chișinău, să devină o tradiție. În scopul promovării voluntariatului, Primăria Chișinău, prin intermediul Centrelor de Tineret din Capitală oferă tinerilor posibilitatea de a face voluntariat și a-și dezvolta abilitățile și competențele necesare în viață”, a declarat primarul general Ion Ceban.

Anual, prin intermediul programului de abilitare a voluntarilor, tinerii din cadrul Centrelor de Tineret au parte de un program de mentorat și suport în dezvoltarea personală.

În 2023, peste 180 de tineri voluntari din Centrele de Tineret, Consiliile de Tineret, Organizațiile neguvernamentale, asociații de studenți, au participat la o școală de vară dedicată voluntarilor, în scopul stabilirii unor parteneriate dar și dezvoltarea domeniului de voluntariat.

În anul 2023, Centrul Municipal de Tineret Chișinău și-a reconfirmat repetat statutul de instituție gazdă de voluntariat la Comisia de acreditare la Ministerul Educației și Cercetării.

În ultimii 4 ani, Centrul Municipal de Tineret Chișinău a eliberat circa 350 de carnete de voluntariat, și a implicat peste 2000 de voluntari în diverse proiecte.

„Sunt mândru de cei peste 600 de voluntari, care au fost alături de echipa Primăriei Chișinău în cele mai dificile momente și anume în anul 2019-2020 în perioada COVID-19, dar și în anul 2022, la gestionarea crizei refugiaților din Ucraina. Mulțumesc voluntarilor care și-au asumat responsabilități enorme în aceste activități și au dat dovadă de spirit civic. Ne propunem ca în următoarea perioadă să acredităm și mai multe structuri din subordinea PMC ca instituții gazdă de voluntariat și să le oferim tinerilor studenți posibilitatea de a face un stagiu de practică în calitate de voluntar la una din direcțiile noastre, pentru a obține o experiență vastă în domeniul administrației publice locale”, a mai declarat Ion Ceban în cadrul festivalului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata