Agricultorii au revenit în fața Guvernului

0

După o pauză de trei zile, agricultorii au revenit astăzi, 8 decembrie, la proteste în faţa Guvernului. Aceștia nu vor renunţa până când prim-ministrul Dorin Recean și ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, nu vor veni cu un răspuns la solicitările lor.

Între timp, Ministerul Agriculturii a anunţat că Comisia pentru analiza problemelor invocate de către fermieri, pe durata protestelor din luna noiembrie 2023, va fi convocată începând cu ora 15:00, pentru a evalua primele date furnizate de băncile comerciale și de instituțiile financiare nonbancare, transmite democracy.md cu referire la Publika.media.

Amintim că, la data de 5 decembrie, mai mulți fermieri au organizat un protest pentru a-și arăta nemulțumirea față de autorități. Astfel, unii fermieri au adus cu ei bălegar, pe care l-au pus în saci în fața Guvernului.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a declarat că moratoriul la calcularea penalităților de către bănci și la executarea silită, propus de către Asociația „Forța Fermierilor”, nu poate fi aplicat sub nicio formă.

Totodată, fermierii urmau să aibă la data de 4 decembrie o discuție cu Maia Sandu.

La scurt timp, în cadrul unei emisiuni, deputatul PAS Radu Marian a avertizat că bugetul nu este infinit, iar îndeplinirea solicitărilor ar implica realocarea fondurilor de la alte scopuri.

Acesta spune că statul susține agricultura prin subvenții, menționând că au fost alocate sume pentru motorină și TVA. Cu toate acestea, fermierii au continuat protestul, aducând simbolic balegă și paie la sediile Președinției, Parlamentului și Guvernului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata