Finlanda îl avertizează pe Vladimir Putin: Dacă Rusia apelează la o lovitură nucleară, aceasta va fi ultima ei greșeală

0

Ministrul finlandez al Apărării, Antti Kaikkonen, a spus că probabilitatea utilizării armelor nucleare de către Rusia rămâne ridicată.

Ministrul finlandez al Apărării, Antti Kaikkonen, spune într-un interviu că  probabilitatea utilizării armelor nucleare de către Rusia rămâne ridicată. Totodată, el a subliniat că dacă țara agresoare va decide să facă un astfel de pas, acesta va fi ultima sa greșeală, scrie presa din Ucraina.

“Probabilitatea ca Rusia să folosească arme nucleare este încă considerată mare.

Dacă Moscova decide să facă acest lucru, atunci aceasta va fi ultima sa greșeală” , a spus ministrul finlandez al apărării Antti Kaikkonen.

În același timp, Kaikkonen a asigurat, la postul Yle TV. că reacția Uniunii Europene și a NATO la o posibilă utilizare a armelor nucleare va fi dură. 

Potrivit ministrului finlandez, “este înțelept să nu vorbim care va fi exact reacția” la posibila utilizare a armelor nucleare de către Federația Rusă și a adăugat că Rusia nu ar trebui să aibă acces la astfel de informații.

Totodată, Antti Kaikkonen a afirmat că “abordarea Occidentului față de acțiunile Rusiei și sprijinul pentru Ucraina trebuie să rămână unitară”. 

Rusia a răspuns declarațiilor ministrului finlandez ridicând în aer un Tupolev Tu-214PU-SBUS sau “aeronava apocalipsei” care se află acum în apropierea Finlandei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata