Fondatorul companiei „Bismobil Kitchen” – reținut

0

În dimineața zilei de vineri, oamenii legii l-au reținut pe fondatorul companiei „Bismobil Kitchen,” în municipiul Chișinău.

Acesta a fost reținut de ofițerii INI și ai DGUP, urmare a măsurilor speciale, după ce acum câteva zile a dat bir cu fugiții. În tot acest timp, învinuitul a fost ajutat de un prieten (pentru ca să nu fie găsit de oamenii legii), care actualmente-și ispășește pedeapsa cu suspendarea executării ei condiționate pentru răpirea unui automobil.

Ulterior reținerii lui, acesta a fost escortat pentru plasare în arest preventiv. Anterior, acesta s-a sustras de la urmărire penală chiar înainte de pronunțarea hotărârii judecătorești prin care era satisfăcut demersul procurorului PCCOCS, de revenire a învinuitului în arest preventiv, pentru 30 de zile.

Inițial, acesta a fost reținut la 19 ianuarie 2023, la aeroportul din Chișinău, chiar în momentul în care urma să părăsească Moldova, cu un bilet cu o singură direcție – Moscova, Rusia. Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta a fost plasat în arest preventiv, dar măsura i-a fost schimbată în arest la domiciliu, de către Curtea de Apel Chișinău, ceea ce a făcut posibilă sustragerea lui de la urmărirea penală. În acest stadiu al investigațiilor, prejudiciul estimat cifrează aproape 40 milioane lei, cu 158 de victime în Moldova.

Investigațiile continuă, timp în care persoanele vizate în dosar se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata