Nicu Popescu, la București: Neutralitatea Moldovei nu înseamnă izolare

0

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a discutat la București cu Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, în cadrul discuției a fost abordată problema securității în regiune, în contextul războiului nejustificat pe care Federația Rusă îl poartă împotriva Ucrainei.

„Am folosit această ocazie pentru a reitera sprijinul ferm al Republicii Moldova pentru integritatea teritorială a Ucrainei și necesitatea consolidării securității în Europa.

Am declarat că neutralitatea Republicii Moldova nu înseamnă izolare, iar noi ne dorim ca țara noastră să devină un factor de stabilitate în regiune. Investițiile în domeniul securității și apărării ne vor permite să realizăm acest obiectiv.

Totodată, am exprimat angajamentul Republicii Moldova de a consolida securitatea globală prin intermediul participării la misiunile civile UE.

La rândul său, Mircea Geoană a reiterat angajamentul NATO de a aprofunda parteneriatul cu Republica Moldova, precum și de a sprijini agendă de reforme a autorităților de la Chișinău.” a spus Nicu Popescu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata