Fostul director al Centrului Sportiv pentru Pregătirea Loturilor Naționale, reținut pentru mită în valoarea de 200 mii de euro

0

Fostul director al Centrului Sportiv pentru Pregătirea Loturilor Naționale, a fost reținut de către ofițeriii CNA și procurorii anticorupție într-un dosar, în cadrul căruia este cercetat pentru o mită de 200 000 de euro. Banii i-ar fi primit pentru a aranja un contract de societate civilă prin care un teren public urma să intre în posesia unui agent economic.

Infracțiunea a fost comisă în 2015, în perioada în care bănuitul deținea funcția de șef al CSPLN, iar dosarul a fost inițiat în 2021, în baza denunțului depus de agentul economic.

Potrivit anchetei, fostul șef al CSPLN i-ar fi promis directorului unui SRL din capitală să-i dea în folosință un teren din strada Decebal 72/2, ce aparținea Centrului sportiv și Ministerului Sportului, ca ulterior acesta să poată fi trecut din proprietate publică în privată. Pentru a perfecta actele necesare, șeful CSPLN i-ar fi cerut 200 000 de euro, bani pe care i-ar fi primit de la denunțător chiar în biroul său de serviciu.

Deși legislația stipulează expres că terenurile din domeniul public nu pot fi înstrăinate, funcționarul ar f consimțit să încheie acest contract și să-l ajute pe agentul economic să intre în posesia lotului. În baza materialelor acumulate, ofițerii CNA și procurorii au dispus desfășurarea mai multor acțiuni de urmărire penală și de investigație, iar în această dimineață au descins cu percheziții la domiciliul fostului șef al Centrului sportiv.

Acesta a fost recunoscut ca bănuit și reținut pentru 72 de ore. Ofițerii de urmărire penală administrează în prezent probele acumulate pentru a stabili toate persoanele implicate. Faptele bănuitului sunt cercetate prin prisma art. 324, al. 3 al codului penal – coruperea pasivă.

Acesta riscă până la 15 ani de pușcărie, dacă va fi găsit vinovat. Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată. Procurorii anticorupție continuă urmărirea penală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata