Fostul șef – adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, a fost dat în căutare de Interpol pentru arest și extrădare

0

Fostul șef – adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, a fost dat în căutare de Interpol pentru arest și extrădare, după ce autoritățile din Chișinău au înaintat o solicitare în acest sens către Organizaţia Internaţională a Poliţiei Criminale Interpol din Lyon, Franța, în luna august a acestui an.

Amintim că, pe 1 septembrie 2021 Viorel Țentiu, șeful Biroului Național Central Interpol din Moldova, a anunțat că Ex-șeful IGP Gheorghe Cavcaliuc și omul de afaceri Veaceslav Platon ar putea fi dați în căutare de Interpol.

Veaceslav Platon a părăsit Moldova la câteva zile după anunțarea rezultatelor alegerilor parlamentare. Procuratura Generală spunea că el nu avea vreo interdicție de a părăsi țara. Acesta s fost văzut de câteva ori la Londra.

Pe 12 august, Platon nu s-a prezentat la o ședință de judecată, iar procurorii anticorupție au depus un demers prin care au solicitat aplicarea mandatului de arest pentru 30 de zile cu anunțarea în căutare pentru reținere și executarea măsurii preventive pe numele lui Veaceslav Platon.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata