Igor Dodon citat la PG în calitate de bănuit în dosarul „Energocom”

0

Proaspătul Președintele de onoare al Partidului Socialiștilor din R. Moldova, Igor Dodon, a fost citat la Procuratura Generală pentru a fi audiat și recunoыcut ca bănuit într-un dosar penal, susțin sursele Deschide.MD.

Solicitată telefonic, Mariana Cherpec, purtătorul de cuvânt al PG, a confirmat informația pentru Deschide.MD și a declarat că ar fi vorba despre dosarul „Energocom”. Reprezentantul PG a mai menționat că Igor Dodon este așteptat la Procuratura Generală la data de 27 Decembrie, la ora 09:00.

Sursele Deschide.MD au ținut să precizeze că în același dosar este vizat și fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc, căruia la fel i-a fost trimisă o citație pentru a fi audiat și recunoscut ca bănuit.

Anterior PG a anunțat pornirea unei cauze penale, după ce s-a stabilit că, la începutul anului 2008, factorii de decizie ai SA „Energocom”, întreprindere responsabilă de asigurarea Republicii Moldova cu energie electrică, prin înțelegere prealabilă și de comun acord cu responsabilii Ministerului Economiei și Infrastructurii, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, precum și alte persoane, inclusiv din afara țării, ar fi implementat o schemă criminală prin intermediul căreia ar fi delapidat banii statului în valoare de 11 927 173 de dolari SUA, echivalentul a 123 957 916 lei.

Potrivit materialelor, schema implementată le-ar fi permis persoanelor implicate să delapideze banii statului prin metoda majorării neîntemeiate a prețului de achiziție a energiei electrice și însușirii diferenței de preț.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata