În CMC, alianța dintre Platforma DA și socialiști devine tot mai puternică

0

Coaliția dintre Platforma DA și socialiști, în Consiliul municipal Chișinău, pare a fi tot mai consolidată și determinată. Consilierii municipali ai lui Andrei Năstase vor vota astăzi, alături de socialiști, bugetul municipal pentru 2022, în lectura a doua.

Alianța dintre Platforma DA și socialiști, despre care s-a vorbit anterior în presă, a fost confirmată săptămâna trecută, când aleșii locali ai lui Andrei Năstase au votat împreună cu cei ai PSRM pentru instituirea mai multor taxe locale în Chișinău.

De asemenea, cei 13 consilieri municipali de la Partidul Platforma DA au votat împreună cu cei de la PSRM pentru proiectul bugetului municipiului Chișinău, în prima lectură. 

Surse din cadrul municipalității susțin că aleșii locali din partea Platformei DA s-au înțeles cu cei de la PSRM ca să formeze o majoritate în CMC, în schimbul unor favoruri și scheme, care le-ar aduce anumite beneficii.

Scopul de bază a acestei coaliții este votarea bugetului capitalei pentru anul viitor, care va fi examinat astăzi, 21 decembrie, în lectura a doua. 

Menționăm că PSRM are 22 de consilieri în CMC, din totalul celor 51, ceea ce înseamnă că nu le ajung patru mandate pentru a avea majoritate. Fracțiunea condusă de Andrei Năstase este formată din 13 consilieri, respectiv, împreună cu socialiștii, au 35 de voturi, ceea ce le asigură o majoritate confortabilă în Consiliul municipal Chișinău.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata