FOTO// 10 oameni salvați de inundațiile din Pakistan au murit arși în autobuzul care îi ducea înapoi acasă

0

Cel puţin 18 persoane, dintre care 12 copii, au murit într-un incendiu care a cuprins autobuzul care îi transporta înapoi în satul lor din provincia Sindh, Pakistan, după ce au fost strămutate în urma inundaţiilor devastatoare. Incendiul s-ar fi produs din cauza unui scurtcircuit la sistemul de aer condiţionat.

Focul a izbucnit în timpul nopții, după ce autobuzul a plecat din Karachi (sud), unde persoanele se refugiaseră în urma inundaţiilor provocate de ploile musonice. O treime din teritoriul Pakistanului s-a aflat sub apă, opt milioane de persoane au fost strămutate, două milioane de locuinţe au fost distruse sau avariate şi 1.500 de spitale şi clinici au suferit daune. Pagubele sunt estimate la 28 de miliarde de dolari, iar o criză sanitară îi ameninţă acum pe cei strămutaţi.

Apele au început să se retragă din zonele inundate şi numeroase persoane strămutate, care se refugiaseră în tabere improvizate, se întorc la casele lor. Accidentele rutiere soldate cu victime sunt foarte frecvente în Pakistan din cauza drumurilor proaste, a vehiculelor prost întreţinute şi a şofatului imprudent. Circa 1.700 de persoane şi-au pierdut viaţa din iunie în inundaţiile provocate de muson în Pakistan.

sursa: digi24.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata