FOTO// Supraviețuitorii cutremurului din Japonia luptă cu lipsa apei și gerul

0

La o lună de la cutremurul uriaș care a lovit coasta de vest a Japoniei, supraviețuitorii se luptă cu gerul și condiții insalubre, zeci de mii de case neavând acces la apă.

Este posibil ca unele zone din peninsula izolată Noto să nu aibă apă încă două luni, a spus guvernatorul prefecturii Ishikawa, care a vorbit despre riscurile pentru cei care trăiesc în centre sociale deja supraaglomerate, unde crește numărul infecțiilor respiratorii și gastroenterite.

„Nu există apă, așa că nu ne putem spăla rufele sau să facem baie”, a spus Yoshio Binsaki, un locuitor de 68 de ani din orașul de coastă Suzu, conform unui reportaj Reuters.

Peste 230 de persoane au murit în cutremurul cu magnitudinea 7,6 din 31 ianuarie, în cel mai mortal seism din ultimii opt ani din Japonia. 44.000 de case au fost distruse complet sau parțial, în timp ce 40.000 nu au apă curentă.

Peste 13.000 de locuitori locuiesc în centre deschise după această tragedie, potrivit oficialilor din Ishikawa. Chisa Terashita, o mamă cu trei copii care a fugit din casa distrusă din Suzu, a spus că imediat după cutremur, ea și soțul ei au băut cât mai puțină apă pentru a păstra rezervele și se confruntă acum cu problema menținerii familiei sănătoase în condițiile lipsei apei.

„Singurul lucru nenegociabil este să ne spălăm și să ne igienizăm mâinile după ce mergem la toaletă, având în vedere că este sezonul în care infecțiile se pot răspândi rapid”, a adăugat ea.

Gerul este de asemenea o provocare, în special pentru zeci de rezidenți care dorm în mașini după ce casele lor au fost distruse. Zona a fost lovită de ninsori abundente în ultima săptămână, iar autoritățile au avertizat cu privire la riscul de alunecări de teren. Autoritățile din prefectura Ishikawa vor începe joi vaccinarea antigripală a persoanelor evacuate.

Marți după amiază, localnicii s-au adunat la școala primară din Suzu, în jurul unui rezervor comun de apă care a devenit colacul de salvare pentru majoritatea/ Seara, oamenii s-au strânsă să se spele într-o baie publică improvizată de soldații trimiși în zonă ca să ajute.

gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata