Deputata Doina Gherman a fost aleasă în funcția de vicepreședintă a Parlamentului

0

Deputata Doina Gherman a fost aleasă în funcția de vicepreședintă a Parlamentului, conform hotărârii adoptate astăzi în cadrul ședinței plenare a legislativului. Această alegere vine în urma demisiei din funcție a deputatului Mihail Popșoi, care a fost investit în funcția de ministru al Afacerilor Externe. La finalul mandatului său, Mihail Popșoi a exprimat apreciere pentru politica externă actuală și a exprimat speranța că aceasta va continua să fie promovată activ în interesul public.

Totodată, Parlamentul a aprobat modificări în componența Biroului permanent al Parlamentului. Din Biroul permanent au fost excluși deputații Olesea Stamate și Mihail Popșoi, iar în locul lor au fost incluși parlamentarii Ion Groza, Adrian Belîi și Larisa Voloh.

În cadrul aceleiași ședințe, deputații au operat schimbări și în componența mai multor comisii parlamentare permanente. Veronica Roșca a fost desemnată președintă a Comisiei juridice, numiri și imunități, în timp ce deputatul Adrian Belîi a fost numit președinte al Comisiei protecție socială, sănătate și familie. Comisia politică externă și integrare europeană va fi condusă de deputata Ina Coșeru. În plus, Comisia economie, buget și finanțe va avea un nou vicepreședinte, respectiv deputatul Dorian Istratii.

Deputații au aprobat și un proiect de modificare a Hotărârii privind alegerea membrilor supleanți în comisiile permanente ale Parlamentului. În legislativul de legislatura a XI-a, există 11 comisii parlamentare permanente, iar membrii acestora sunt desemnați de către fracțiuni, ținând cont de reprezentarea proporțională în Parlament.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata