Un asteroid gigant, de dimensiunea unui zgârie-nori, se apropie de Pământ

0

Vineri, un asteroid impresionant, comparabil ca dimensiuni cu Empire State Building sau Willis Tower, se va apropia de Pământ la o distanță de doar 2,7 km. Conform estimărilor Centrului pentru Studiul Obiectelor din Apropierea Pământului al Nasa, roca spațială, cunoscută sub denumirea de 2008 OS7, are un diametru cuprins între 210 și 480 de metri.

Descoperit în 2008, acest asteroid a fost monitorizat îndeaproape de experți, care asigură că nu există nicio amenințare de impact. Cu toate că dimensiunea sa imensă poate aminti de clădirile celebre din New York și Chicago, specialiștii subliniază că trecerea apropiată va fi sigură și nu reprezintă niciun pericol.

Asteroidul 2008 OS7 nu se va apropia din nou până în 2032, atunci când va trece la o distanță mult mai mare. În plus, în aceste zile, nu este singurul vizitator spațial; trei asteroizi mai mici vor fi în apropierea Pământului vineri, iar alți doi sunt prognozați să treacă pe lângă planeta noastră sâmbătă. Într-un alt eveniment cosmic, duminică, un alt asteroid, de dimensiuni mai mici decât 2008 OS7, va rămâne la o distanță sigură de 4,5 km de Terra.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata