„Furnizori” de marijuana și pastile ecstasy în penitenciarele din nordul republicii – reținuți

0

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul Nord, de comun cu Inspectoratul Național de Investigații au desfășurat aproape 20 de percheziții în Bălți și Soroca, într-un dosar de trafic de droguri în penitenciarele din nord.

Perchezițiile au avut loc în mai multe etape, la sfârșitul lui august, atât la domiciliile bănuiților, cât și în penitenciarul din Soroca, la o autoritate criminală, care coordona transmiterea în penitenciare a drogurilor și altor bunuri interzise. Prin urmare, de la persoanele bănuite de livrarea drogurilor în penitenciare au fost ridicate inclusiv 60 de pastile de tip ecstasy și un pahar de cânepă, care urmau să fie introduse în penitenciare, peste zece cartele telefonice și cartele bancare, precum și telefoane mobile folosite la comiterea infracțiunilor.

În rezultatul probelor acumulate, au fost reținuți trei bărbați din Bălți și Soroca, cu vârste cuprinse între 21 și 29 ani, care au fost anterior judecați – unul din ei inclusiv pentru trafic de droguri. Iar o persoană dintre acestea a fost reținută în flagrant, de la care oamenii legii au ridicat zece pastile ecstasy și cânepă, ambalate sub forma unei bile de mărimea unei mingi de tenis de câmp. În ceea ce privește deținutul cercetat, procurorii i-au atribuit acestuia rolul de organizator al infracțiunilor investigate. Reținerile și perchezițiile pe dosarul investigat de PCCOCS și INI, cu sprijinul angajaților penitenciarului din localitate.

Ulterior reținerilor, procurorii PCCOCS le-au prezentat celor trei învinuirile și au solicitat aplicarea arestului preventiv în privința acestora, pentru 30 de zile – demersuri satisfăcute de Judecătoria Bălți – pentru desfășurarea obiectivă a investigațiilor.

Investigațiile continuă, timp în care învinuiții se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata