Găgăuzia face primul pas către construcția unui aeroport internațional: Teren de 53 de hectare transferat în proprietatea publică

0

În cadrul primei ședințe a noului Comitet Executiv din Găgăuzia, a fost adoptată o decizie istorică privind transferul unui teren de 53 de hectare în apropierea municipiului Ceadîr-Lunga, în proprietatea publică a Administrației Raionale Ceadîr-Lunga. Acest teren a găzduit în perioada sovietică un aerodrom de pasageri cu suprafață de pământ.

Această decizie reprezintă un pas crucial către construcția așteptatului aeroport internațional din Găgăuzia. În urma transferului terenului, acesta va fi supus examinării de către guvernul moldovean pentru aprobare.

Această mișcare strategică vine în urma unei întrevederi cu un mare investitor din Turcia, care a exprimat disponibilitatea de a investi aproximativ 200 de milioane de euro în construcția aeroportului în Găgăuzia.

Aeroportul internațional din Găgăuzia este văzut ca un cata威而鋼 lizator pentru dezvoltarea economică a autonomiei, cu potențialul de a crea mii de locuri de muncă și de a juca un rol esențial în facilitarea legăturilor logistice între Vest și Est. Această inițiativă deschide noi orizonturi pentru dezvoltarea regiunii și consolidarea legăturilor internaționale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata