Gavrilița refuză să spună cu cât va crește tariful le electricitate din luna ma

0

Premierul Natalia Gavrilița evită să spună ce preț vor achita cetățenii Republicii Moldova pentru energia electrică, odată cu încheierea noilor contracte de achiziție a electricității. Șeful Executivului a respins, miercuri, după ședința Guvernului, întrebările jurnaliștilor legate de majorarea tarifului la energia electrică livrată consumatorilor, începând cu luna mai.
”Este vorba despre mai mulți participanți. Despre rezultatele achiziției vă vom comunica când va fi încheiat procesul”, a fost răspunsul premierului la insistențele ziariștilor de a spune cu cât va crește tariful la electricitate.
Gavrilița a menționat că CSE a decis să prelungească cu două zile, până în data de 28 aprilie, termenul pentru organizarea licitației privind procurarea energiei electrice din mai multe motive: verificarea participanților la licitație, negocierea unui preț cât mai bun pentru cetățeni și rezervarea capacităților pentru transportare.
”Avem mai multe opțiuni. Este vorba de discuții și negocieri care continuă, care țin de preț, de durata contractului, disponibilitatea surselor de balansare a energiei. Vom lua deciziile potrivite în cadrul CSE. La moment riscuri pentru lipsa unui furnizor nu există”, a spus Gavrilița.
Premierul a mai declarat că ”nu cunoaște informații” legate de apariția unui intermediar de la care Chișinăul să procure energie la un preț balansat între cel oferit de furnizorul din Ucraina și Centrala de la Cuciurgan. Gavrilița a comunicat că noile contracte vor fi pe un termen mai mare de un an.
Amintim, actualul contract de achiziție a electricității cu Centrala de la Cuciurgan expiră în data de 1 mai.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata