Geniștii au neutralizat un arsenal de 117 obiecte explozive

0

 Geniştii din Batalionul „Codru” au neutralizat un arsenal de muniţii din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, lângă satul Răscăieții Noi, raionul Ștefan Vodă.

Potrivit comandantului Batalionului Geniu, colonel Gheorghe Racu, obiectele explozive au fost depistate pe un câmp în urma lucrărilor agricole. La faţa locului s-au deplasat echipele de genişti, conduse de maiorul Mihail Josan și căpitanul Ion Golovei, care au efectuat lucrările în zonă în perioada 22-24 iulie curent.

În urma cercetării terenului, geniștii militari au identificat 61 de proiectile de artilerie de diferit calibru, 51 de grenade de mână de diferite tipuri, o mină antitanc, 樂威壯 patru bombe de la aruncător calibru 81 mm și 82 mm, precum și 1 432 de cartușe calibru 7,62. „Arsenalul de muniţii avea un grad sporit de uzură şi prezenta pericol la transportare, astfel a fost neutralizat pe loc, în condiţii de maximă securitate”, a precizat Ministerul Apărării.

Geniștii atenţionează că, în cazul în care există sau se presupune existenţa unor muniţii, cetățenii sunt rugaţi să anunțe autorităţile locale. În timpul depistării unor obiecte explozive neidentificate, este categoric interzisă atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte, lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă, demontarea focoaselor sau altor componente.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata