Germania a trimis Ucrainei sute de generatoare de curent electric

0

Guvernul federal german a anunţat vineri, 2 decembrie, că a livrat până acum aproape 150 de generatoare, iar alte 320 sunt pregătite pentru a fi transportate, răspunzând, astfel, solicitării din partea autorităților ucrainene.

În urma bombardamentelor rusești din ultimele săptămâni, infrastructura energetică a Ucrainei a suferit distrugeri importante. Pentru a ajuta poporul ucrainean, Germania trimite mai multe generatoare care ar urma să fie transportate către Odesa, Nikolaev şi în regiunea Herson.

Echipamentele nou-nouţe au fost trimise direct către Ukrenergo, cel mai mare furnizor de energie al Ucrainei, pentru a stabiliza livrările energetic. Ukrenergo va putea asigura o alimentare provizorie cu energie pentru facilităţile importante.

Bombardamentele rușilor asupra Ucrainei s-au concentrat recent asupra centralelor electrice şi termice, alături de alte obiective. La temperaturi cu minus, multe gospodării ucrainene au rămas temporar sau chiar complet fără căldură, electricitate şi apă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata